Tjänster

Innehållsförteckning

Våra Begravningstjänster på Södermalm

Vi på Begravningsbyrån på Södermalm erbjuder ett stort antal tjänster i samband med begravningar. Vår uppgift är att vara en resurs för er anhöriga och vi hjälper till där det behövs. Det är alltid du som bestämmer vad vi ska hjälpa till med.

Kostnadsfri rådgivning för begravningar på Södermalm.

Boka personlig och kostnadsfri rådgivning med någon av våra erfarna rådgivare.
Boka gratis rådgivning här

Begravningar

Vi samarbetar med alla religiösa samfund, och kan därmed hjälpa er att ordna med en begravning helt i linje med er familjs traditioner och tro. Det vanligaste är begravningar inom Svenska kyrkan, men något som ökar idag är borgerliga begravningar, och vi kan naturligtvis hjälpa er även med det.

Familjejuridik

Det ekonomiska efter ett dödsfall kan vara en ganska snårig historia. Men våra erfarna jurister hjälper er gärna med frågor kring arv, testamenten, bouppteckningar och annan juridik som kan uppstå efter ett dödsfall.

Minnestund

Istället för att bara åka hem direkt efter begravningsakten väljer de flesta att samlas i en minnesstund. Det ger en chans att sitta ner, kanske med en bit mat, och samtala en stund. Vi hjälper er gärna att planera för minnesstunden.

Övriga tjänster

Bland våra övriga tjänster kan nämnas transporter, visning, hjälp vid olika val (kista/urna/gravsten etc.), representant vid ceremonin, officiant, bokningar och beställningar och mycket annat.

Kyrkor, kapell och begravningsplatser på Södermalm.

Södermalm består av fyra församlingar, Katarina, Högalid, Maria Magdalena och Sofia. Här nedan ser du ett urval av Södermalms olika kyrkor, kapell och begravningsplatser.

Kyrkor på Södermalm

Katarinakyrkan, Högalidskyrkan, S:ta Maria Magdalena kyrka, Allhelgonakyrkan, Södermalmskyrkan, Sofiakyrkan, Katolska Domkyrkan, Andreaskyrkan, Erstakyrkan och Söderhöjdskyrkan.

Begravningskapell på Södermalm

Söker du efter fina kapell i närheten av Södermalm så finns Sjöstadskapellet. Sedan finns det fem kapell på vackra Skogskyrkogården: Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Uppståndelsekapellet och Skogskapellet.

Begravningsplatser på Södermalm

Sammanlagt finns det 11 allmänna begravningsplatser utspridda i Stockholm stad. Störst är Skogskyrkogården med fler än 100 000 gravplatser och är den största kyrkogården i Stockholm. På Södermalm finns Högalids kolumbarium, Katarina kyrkogård och Kolera-kyrkogården.

Author photo
Louise
Skribent
Louise är en erfaren journalist och skribent som i många år har arbetat som frilansare. Numera är hon ansvarig för innehållet på denna webbplats samt för alla dess artiklar och guider.